Aparentele inseala

Stiu, stiu… am spus ca voi scrie mai des insa nu am reusit. Imi cer scuze. Dar azi s-a intamplat o chestie ce trebuie sa o scriu…
Am mers si eu ca orice om la o plimbare. De fapt, recunosc ca aveam ceva treaba. In fine, nu cred ca intereseaza lumea incontro ma indreptam. Ideea e ca inainte de a pleca, am vorbit cu o prietena si ii lasasem mesaj ca revin in maxim 40 de min. Cum terminasem in 10 (mai aveam 30 de min), in drum spre casa, am spus si eu ca tot omul, sa ma bucur de soare, (probabil) de ultimile raze de soare de vara si sa stau pe o banca. Cald, soarele ma incalzeste (la umbra e cam rece). Ce mai alte cuvinte? Ma bucuram de caldura. Singurul lucru ce ma deranja, un grup de 7 barbati cu barba lunga si haine lungi uni stateau la o banca distanta de mine. Erau cam prea galagiosi dar am spus ca e mai bine sa ii ignor.
Vad de departe un nene de vreo 50-60 de ani ca se apropie (cam tatuat dupa gustul meu). Imi spun: minunat, alt mosulica plictisit de pensia lui. Il las sa se apropie si imi spune: vii cu mine?
Voi recunoaste, stau intr-o tara careia nu-i cunosc prea bine limba asa ca instinctul eu a fost sa spun: Buna ziua! Puteam sa spun orice, dar mie doar asta mi-a venit, asta e. Mosulica, uimit probabil de politetea mea, imi sune: Buna ziua! Vrei sa vii cu mine?
In acel moment mi s-a facut brusc greata si cum nu imi veneau cuvintele in limba tarii in care sunt, am spus in engleza: Imi vine sa vomit! Imi pare rau!
In acel moment, batranelul a facut un salt in spate (acum gandindu-ma, nici eu nu as fi capabila de un astfel de salt). Aproape in acelasi moment (sau cred ca doar mie mi s-a parut) din acel grup de 7, s-au dezlipit 3 persoane si s-au apropiat de noi (de mine si acel nene), Nenea a inceput sa alerge, 2 din grupul de 3 a luat-o la fuga dupa nenea batran, ceilalti 4 la fel. Barbatul din primul grup de 3 s-a apropiat de mine si s-a oprit in fata mea. Recunosc, am ramas paralizata. Nu stiam ce se intampla. Eram atat de paralizata ca nici macar nu am observat ca unul din cei 6 a inceput sa vorbeasca la telefon.
Cel ramas langa mine m-a intrebat: sunteti minora?
Nu mi-a venit niciun cuvant un limba tarii ci doar in engleza si am spus: nu, serios?
Ma uimise atat de rau ca mi-a pus aceasta intrebare… ca nu stiam ce sa mai spun. Intre timp se tot apropiau acei 6 cu nenea batran de brat, incercuit si aud (banuiesc ca ma trezisem putin din soc) ca unul din cei 6 vorbea cu politia. Iar nenea ramas langa mine mi-a spus ca e un tatic si stateau de planton toti cei 7 pentru ca acel nene se lega de fetitele lor. In fine, am ajuns acasa insotita, tremurand atat de rau ca nu am reusit sa bag cheia in broasca.
Pana la urma, ideea e ca habar nu am cine au fost acei oameni, arabi sau nu, deghizati sau nu.. Imi pare bine ca a fost cineva care a luat atitudine, care a avut grija de mine, care a fost delicat si non violent (ca tin sa precizez ca nenea batran nu a fost atins deloc).
O zi buna voua si fara astfel de peripetii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *